16. 4. 2015

Šumivý kúpeľ na nohy

(10) 22. 12. 2014

Donedávna som do kúpeľa na nohy pridávala jablčný ocot, soľ a jedlú sódu(hydrogénuhličitan sodný, sóda bikarbóna). Inšpirovala som sa u Anne-Marie a ocot vymenila za kyselinu citrónovú, ktorá je vhodnejšia, ak chcete kúpeľovú zmes niekomu darovať. Tiež pridávam soľ(epsom, morská, soľ z Mŕtveho mora, himalájska,.....). Sušené mlieko a olej robí v kúpeli len dobrotu. Jedinou nevýhodou je jeho krátka trvanlivosť, preto je najlepšie si zmes namiešať pred kúpeľom a ak to má byť darček, odporučte obdarovanému, aby nádobu so zmesou skladoval v mrazničke. Ja aj sušené mlieko mám v mrazničke, celý balík naraz nespotrebujem. Sušené mlieko neobsahuje vodu, aj v mrazničke ostáva sypké , nie je problém z neho hocikedy potrebné množstvo odobrať.

recept
1 diel jedlá sóda
1 diel kyselina citrónová
1 diel sušené mlieko
1 diel soľ
½ dielu olej(mandľový, jojobový, z marhuľových jadier, z hroznových jadier, olivový, .....)
silice – pár kvapiek*
* vhodné sú mäta prieporná, rozmarín, šalvia, eukalyptus, citrón, limetka, pomaranč, tea tree; na prehriatie klinček, škorica)
Na 1 kúpeľ dávam v mierke
1 diel = 1–1,5 PL
 
klikni pre zväčšenie
Na čerstvú dávku namiesto kyseliny citrónovej možno použiť ocot(najlepšie jablčný), citrónovú alebo limetkovú šťavu, namiesto sušeného čerstvé mlieko, namiesto vody zelený čaj, výluh zo zázvoru alebo byliniek(mäta prieporná, harmanček a pod.).
Do suchej zmesi sa môžu pridať sušené bylinky(mäta, harmanček, a pod.), levanduľu alebo čajové lístky. Časť sušeného mlieka vymeniť za kukuričný škrob alebo rozmixované ovsené vločky.
Vrstvy, ktoré vidíte na obrázku, sú červený a zelený íl, v kúpeli pôsobia detoxikačne. Povrch som na ozdobu posypala sušenými muškátovými kvetmi.

zhodnotenie
Veľmi dobrý kúpeľ, pokožku na nohách dezinfikuje, zmäkčí, zvláčni a osvieži. Dobre sa po ňom odstraňuje odumretá koža.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára