1. 2. 2015

Hodvábna telová tyčinka s levanduľou

(3) 20. 08. 2014


Tyčinka je pevným telovým krémom zloženým z kvalitných tukov a olejov, ktoré sa vplyvom telesného tepla topia, pokožku masírujú, zanechávajú na nej hydratačný film, vyživujú ju a zjemňujú.

recept
   5 g včelí vosk
 57 g kakaové maslo bio
 48 g bambucké maslo bio
2,5 g kokosový olej
2,5 g macerát z rumančeka pravého v zmesi olejov(zo sladkých mandlí,
        z marhuľových jadier, avokádový)*
  3 tb vitamín E
25 kv EO levanduľa

* môžete vymeniť podľa vlastného výberu, ktorý vašej pokožke vyhovuje

postup
Včelí vosk roztaviť vo vodnom kúpeli, maslá a olej v inej nádobe pri teplote do 50 °C , pozor na prehriatie. Zmiešať spolu do homogénnej hmoty, pridať vitamín E a esenciálny olej podľa vlastnej voľby, ktorý je dobre pokožkou znášaný.
Síce to trvá dlhšie, ale osvedčilo sa mi na sporáku roztaviť vosk, stiahnuť, pridať maslá a olej, dať do rúry a taviť pri 50 °C. Takto je istota, že maslo neskryštalizuje.
Rýchlo naliať do formičiek, či už silikónových alebo papierových košíčkov, 20 minút nechať pri izbovej teplote, na cca 1 hodinu dať do mrazničky a ak ho chcete mať ozaj zamatové, nechajte ho 7 dní pri izbovej teplote. Samozrejme, ak chcete, môžete hneď použiť, čakanie vás však odmení, tyčinka bude hodvábne jemná na pokožke, pritom pevná v ruke.
Kakaové maslo je polyformné, pri rôznych teplotách kryštalizuje rôzne, poznáte to z čokolády. Ak vás to zaujíma, dobre je to vysvetlené v tomto článku.

Po sprche naneste na vlhkú, ľahko osušenú pokožku. Tiež je veľmi príjemné použiť na masáž tela priamo v sprche na ešte mokrú pokožku a až tak uterákom jemne osušiť. Samozrejme, môžete používať aj priamo na suchú pokožku, na vlhkej sa však lepšie vstrebáva. Pevné telové maslo po použití zbavte vody.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára